I ove godine Poljoprivredna škola izlaže na Floaartu

Učenici Poljoprivredne škole u Zagrebu s velikim uzbuđenjem dočekuju Međunarodnu vrtnu izložbu Floraart. Ekipa Dobrog jutra posjetila ih je u jeku priprema za ovogodišnje natjecanje.

Najljepše godišnje doba izmamilo je učenike i njihove profesore u vrtove oko zagrebačke Poljoprivredne škole. Ponosni su na prelijep okoliš pun zelenila i cvijeća. Inspiracija je to za kreacije koje će pripremiti za veliku cvjetnu manifestaciju Floraart.

Učenica Anamarija Lugarić vježbom slaganja buketa i aranžmana priprema se natjecanje na kojem će zadana tema biti iznenađenje. Prirodu i cvijeće voli odmalena pa je upis u ovu školu bio željeni odabir. Slične osjećaje dijele i njezine kolegice koje joj pomažu da zablista na Floraartu, pomažu joj sortirati materijale koje će koristi za izradu buketa, skidaju trnje s ruže... zapravo pripremaju joj sve tako da tijekom izrade ne traži materijale po stolu i ne gubi dragocjeno vrijeme.

Budući da se tema natjecanja još ne zna, Anamarija se priprema za sve opcije. Tako je nastalo nekoliko zanimljivih aranžmana i buketa. Ekipi je otkrila da će buket raditi spiralnom tehnikom, neće biti velik, a najviše voli kale i ruže. Mentorica Tanja Brkić ponosna je na Anamariju koja je osvojila 1. mjesto na nedavno održanom državnom prvenstvu u Zadru. Tema je bila vjenčani buket slobodnog stila, vijenac za kosu i u konkurenciji 10 škola Anamarija je bila prva, otkriva mentorica Brkić. Dio cvijeća koje je potrebno za natjecanja sade u svom školskom vrtu.

Uz cvjetne kreacije, ovi će mladi poljoprivrednici predstaviti i vrtno ognjište. Učenik Glenn Blau otkrio je da im je ideja u dovesti i približiti čovjeka na neki način prirodi, dovesti dnevnu sobu u prirodu, da se vani provodi vrijeme s prijateljima. Stolce smo reciklirali od starih paleta i obojili smo ih u bijelu boju da bi se više uklopile u prostor. Uz to ide i vrtna ograda koju sami pletu.

Jedva čekaju da svoje kreacije predstave na Floraartu, ali i da se upoznaju s još mnogo srodnih vrtlarskih duša koje će pristići sa svih strana.