Na Europskom školskom nogometnom prvenstvu i Hrvatska

Uoči Europskog nogometnog prvenstva prvi put održava se Europsko školsko nogometno prvenstvo. Predstavnika ima i Hrvatska – nogometnu ekipu varaždinske II. gimnazije, koja je već otputovala u Francusku.

Na posljednjim pripremama za velike dane zaigrali su jedni protiv drugih, no u Francuskoj se za naslov europskog prvaka bore zajedničkim snagama. Konkurencija je vrlo jaka, u skupini smo s Njemačkom, Belgijom, Švicarskom i Poljskom. Otvaramo u ponedjeljak protiv Belgije i nadam se da ćemo pružiti dobru igru i prvoj pravoj pobjedi jedne školske euro reprezentacije, ističe Dario Kos, trener i voditelj projekta.

U dobre rezultate mladi nogometaši ne sumnjaju. Pripreme su bile dobre, a trajale su još od prošle godine kada su doznali za natjecanje. Treme nemaju, a kao i trener očekuju dobar plasmana. Cilj je prolaz skupine, a nadaju se barem polufinalu. Momčad II. gimnazije ujedno je i jedini hrvatski predstavnik na natjecanju. Na velikim nogometnim stadionima igrat će zahvaljujući pozivu Hrvatskoga sportskog saveza i vrhunskim rezultatima u sportskoj gimnaziji.

Zanimljivo je da će se, osim u kopačkama, za tu prigodu naći i u opancima. Za Dane kulture otplesat će i malo folklora. Njihove plesne vještine ugodno su iznenadile. Obično se kaže da nogometaši puno bolje hvataju sve i to se i pokazalo. Bio sam iznenađen, a ni oni sami nisu vjerovali, kad smo se našli, malo su bili skeptični, kazuje 'plesni trener' Damir Vučić, predavač na FOI-ju.

Preostaje još samo da svoje sportske i plesne pokrete predstave Europi i vrate se kući ponosni na rezultate.