Plavim vitezovima sigurnost je uvijek na prvom mjestu

Od Finske do Teksasa, pripadnici i bivši kolege svih rodova policije - njih više od pet stotina, na jednako toliko motora, okupilo se u Zadru na međunarodnoj konvenciji 'Blue Knights', bajkerske skupine bivših policajaca.

Prošlog vikenda u Zatonu kod Zadra održana je Europska konvencija Moto kluba 'Blue Knights' (Plavi vitezovi), na kojoj se okupilo čak više stotina motorista, inače policajaca, iz Europe i SAD-a.

Veliki, moćni i jako bučni. Motori su protutnjali  zadarskim ulicama. Iako je na rivi promet zabranjen ovom prilikom napravljena je iznimka. Kako i ne bi kad su ponosni vlasnici, bivši i sadašnji, policajci okupljeni u motociklistički klub 'Blue Knigts'.

Prije pokazivanja plavi vitezovi pokazali su da imaju i veliko srce. U znak pažnje učenicima s poteškoćama u razvoju donijeli su poklone, jer jedna od njihovih misija je humanitarni rad. Djeca su uživala, a neki su, kao Sven prvi puta u životu sjeli na motor.

Nikad ne bi rekli da su ovi momci – policajci. Od temeljne, preko specijalne policije do krim inspektora. Sve ih veže ljubav prema dva kotača. I, uvijek ćete ih lako prepoznati po internacionalnim obilježjima i plavoj, policijskoj boji.

Svojom aktivnošću promoviraju sigurnu vožnju i kažu da, ama baš uvijek, poštuju sva prometna pravila. Sigurnost im je uvijek na prvom mjestu.