Dan ljubaznosti u prometu 2016.

U organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave splitsko-dalmatinske, gradske Turističke zajednice, Auto kluba i Srednje tehničko prometne škole u Splitu je prvi put  organizirana preventivna akcija 'Dan ljubaznosti u prometu 2016'.

Učenici Srednje tehničke prometne škole od 9 do 13 sati su na pet raskrižja u središtu grada nadzirali poštuju li vozači prednosti pješaka na pješačkim prijelazima. Akcija se provodila kako bi se ukazalo na potrebu tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka  i da bi se vozači potakli da u prometu poštuju prava pješaka, posebno na pješačkim prijelazima. U policiji napominju kako je akcija bila usmjerena i na podizanje razine prometne kulture kod svih sudionika u prometu.

Tijekom provođenja akcije 23 učenika je promatralo ponašanje vozača  i reakcije pješaka na postupke vozača. Zahvaljujući tome što su  bilježili registarske oznake savjesnih vozača deset kojih izvuku dobit će nagrade koje je za njih pripremilila Turistička zajednica grada i splitski Auto klub.