Četrnaest predstava na Gavella Fairu 2016.

Izvedbom predstave' 'Filumena Marturano'' Eduarda De Filippa, u režiji Dražena Ferenčine započinje Gavella Fair 2016., festival svih predstava koje su trenutno na repertoaru teatra u Frankopanskoj 10. Publika će ih, tijekom dva i pol tjedna, moći pogledati za jedinstvenu cijenu ulaznice od 20 kuna.

Kako se ističe u najavi, za razliku od ranijih godina, ove će se godine na završnoj večeri dodijeliti čak tri nagrade - najbolju glumicu i najboljeg glumca u predstavama premijerno izvedenim tijekom protekle sezone izabrat će prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od Gavellinih najvjernijih gledatelja, a najbolju predstavu sezone odabrat će žiri portala Studentski.hr.

U konkurenciji su glumci iz ansambala predstava: "Umišljeni bolesnik" J. B. P. Molierea, u režiji Krešimira Dolenčića, "U Registraturi" Ante Kovačića i Darija Harjačeka, u režiji Darija Harjačeka, "Malena" Mislava Brečića, u režiji Mislava Brečića, "Kao na nebu" Kaya Pollaka, u režiji Renea Medvešeka te ''Filumena Marturano'' Eduarda De Filippa, u režiji Dražena Ferenčine. Nagrađene će izabrati prosudbeno povjerenstvo koje se sastoji od sedmero članova, pretplatnika kazališta Gavella.

U sklopu ovogodišnjeg Gavella Faira u utorak, 7. lipnja svečano će biti obilježena 50. izvedba predstave "Tri sestre" Antona Pavloviča Čehova u režiji Slobodana Unkovskog.

Festival traje do 17. lipnja, a zatvorit će ga izvedba predstave "Osmi povjerenik", u režiji Saše Anočića.