Natjecanja u akrobatskom rock'n'roll sportu

Danas se u Zagrebu održava jedno od najznačajnijih ovogodišnjih natjecanja u akrobatskom rock'n'roll sportu –  World Master Rock'n'roll Main Class i European Championship Rock'n'roll youth.

U sportskoj dvorani Trešnjevka (Kutija šibica) prednatjecanja počinju u 13 sati, a finalni dio u 19.30. U najzahtjevnijoj kategoriji akrobatskog rock'n'rolla u kojoj se izvode akrobacije bez ograničenja – dupla salta, dvostruke rotacije oko osi tijela, visoka curenja sa slobodnim letom i brojne kombinacije akrobatskih elemenata prijavljeno je 40 parova iz AustrijeČeške, Francuske, Njemačke, Mađarske, Italije, Norveške, Poljske, Rusije, Slovenije, Švicarske, Švedske i Hrvatske. Dolaze svi natjecatelji koji su na svjetskoj rang listi rangirani između prvih 10.

U kategoriji mlađih juniora natječu se parovi do 14 godina, a na Europsko prvenstvo mogu se prijaviti 3 najbolja para iz svake zemlje. Europsko prvenstvo mlađih juniora i World Masters održat će se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

U Dobrom jutru natjecanje su najavili trener RRC Gimnazija i organizator natjecanja, Darko Torjanac, a ovogodišnji prvaci Hrvatske u akrobatskom rock'n'rollu, Lucija Roginić i Ivan Hedl su naravno zaplesali.