Osnovna škola Remete dobila Zelenu zastavu

Osnovna škola Remete svake godine smišlja, organizira i provodi nove i kreativne aktivnosti, akcije i projekte kako bi naučili o važnosti zaštite okoliša, biološke raznolikosti i očuvanju naše planete. Osim što svake godine sudjeluju u projektu 'Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje', ove godine uključili su se u nekoliko drugih eko projekata. Obilježili su Global Action Days (Svjetski dani akcije), uključili se u projekt 'Globalni Eko spomenar' i još mnogo toga.

Ove školske godine OŠ Remete se prijavila na natječaj za Eko škole te je odabrana kao jedna od 35 škola u kojoj će se provoditi kampanja 'Litter Less' (Za manje otpada), a uključili su se i u kampanju 'Litter Less Lunch'. U ožujku 2016. obilježili s Eko dan. Jedna od aktivnosti bila je uređivanje školskog okoliša u kojima su sudjelovali učenici, učitelji i roditelji.

Pokrenuta je Facebook stranica 'Mali biolozi', a kreirali su i aplikaciju za mobitel. Aplikacija je besplatna i obiluje ekološkim sadržajima te se redovito osvježava. Izradili su eko kuharicu pod nazivom EKO GRUPA KUHA 'Sjemenke-zdrave i hranjive', izradili su spremnike za cijelu školu, održali predavanje o opasnostima i uzrocima globalnog zatopljenja za učenike, školu su ukrasili prigodnim plakatima i eko porukama, na dan maškara prerušili su se u eko superjunake te o tome snimili i fotostrip. Dan škole obilježen je 16. svibnja, a tema je bila 'Dan bez televizije'. Dan škole povezan je s Eko školom pa su izradili društvene igre od starih i iskorištenih materijala. Tako je škola na jedan dan postala eko igralište.

Najzanimljivije eko aktivnosti OŠ Remete: društvene igre izrađene od recikliranih materijala, eko kuharica, viseći vrtovi, film koji su snimili učenici 'Mi recikliramo' i eko modna revija.

Danas se u OŠ Remete održava svečanost podizanja Zelene zastave - simbola Eko škole. Što znači biti Eko škola i kako se taj status ostvaruje u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' govorili su Ana Podvorec Uršić, prof. socijalni pedagog, Marijana Đulabić, pedagoginja, Nika Žužić, učenica 6. razreda i Ivan Milčec Miljević , učenik 4. razreda OŠ Remete.