Međimurski samci nisu usamljeni

Teško je kad čovjek ostane sam. A da pritom baš i ne mora biti usamljen, pokazuje primjer čakovečke Udruge 'Međimurski samci'. Veselim sportskim druženjem proslavili su 20. obljetnicu te pozvali i srodne udruge na njihovo slavlje. 

Najprije se dobro rasplesalo pa sportski razigralo pa opet zaplesalo. 'Živi život', 'Simpatija' samo su neki od lijepih naziva udruga samaca. A dvjestotinjak njihovih članova iz Koprivnice, Virovitice, Zagreba, Varaždina i Maribora baš se lijepo družilo na obljetnici udruge 'Međimurski samci'.

Štefaniju Mikac nije opčinio život u Americi gdje je živjela trideset godina. Vratila se u svoje Međimurje i našla simpatiju… Udruge samaca, kako to neki smatraju, nisu agencije za brakove. Na njihovim se druženjima otkrivaju simpatije, a ipak neki završe i pred matičarom. 

Udruga 'Međimurski samci' vrlo je aktivna. Okuplja 150 članova, a u sklopu udruge djeluje plesna i dramska sekcija. Na druženju najviše je žena, pa malo žešće riječi idu na račun jačeg spola. Nekako su muškarci više kod šanka ili su kukavice pa se ne usude doći na ove plesnjake gdje je stvarno, nema opijanja, ističe Marija Belović, predsjednica Udruge 'Međimurski samci'.

Sljedeće je godine zagrebačka Udruga samaca domaćin sportskih igara. A dotle - dovoljno je vremena da se svlada strah i odvikne od stajanja za šankom...