Mali nogometaši Konjščine

Nogomet je u Konjščini oduvijek bio bitan. Otkrili smo vrlo mladu momčad, čije igrače neki klubovi već vrbuju. Priču donosi ekipa Dobrog jutra.

Limači od devet i deset godina prvaci su dvoranskog prvenstva Krapinsko-zagorske županije 2016. Mlade nade Nogometnog kluba 'Sloga' ponos su mještana Konjščine. Njihovi roditelji kažu; ulog je malen u usporedbi s onim što dobivaju. Ne sjede za igricama, nisu na mobitelima, na kompjuterima. Svaki vikend igraju utakmice tako da su na zraku, kreću se i to je dobro za njih. Klub nabavlja dresove, a roditelji samo kopačke.

S dječacima ove dobi voli raditi i trener Darko Frčko. S tako mladim  klincima je užitak raditi. To čovjeka opušta. Na kraju krajeva, klinci svojim rezultatima i trudom opravdavaju sve ono što čovjek ulaže u njih. Kapetan momčadi Niko Škrlec objašnjava, uz dobre rezultate, o čemu još treba voditi brigu: pa treba voditi ekipu i paziti da svi budu na svom mjestu…  Fran Galina, lijevo krilo ima isti san kao i kapetan, postati profesionalni nogometaš. Zasad zabija najviše golova na utakmicama, hrvatski nogometaši Modrić i Rakitić su mu uzori, a uz to kaže da cure vole više nogometašeAntonio Mačković nasmijava cijeli tim, a uz zabavu u nogometu, voli: dobre akcije, lijepa odigravanja i … golove!

Sigurni smo da je pred ovom ekipom još mnogo pobjeda!