Mozartine u Lisinskom pjevaju za udrugu SVE za NJU

Zagrebački zbor Mozartine u suradnji s udrugom SVE za NJU danas u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog organizira humanitarni koncert na kojem će nastupiti uz orkestar Acoustic project i bend, a sva sredstva od prodaje karata namijenjena su udruzi žena oboljelih i liječenih od raka dojke SVE za NJU. Taj prepoznatljiv zbor, svojstven po jedinstvenim obradama, na koncertu će nastupiti uz dio glazbenika s kojima je dosad snimio suradnje.

Nakon niza ovogodišnjih koncerata u Chicagu, Napervilleu, Grand Havenu, Detroitu, Bostonu, New Yorku i Newarku, Mozartine se ubrzano pripremaju za nove inozemne projekte, te su u najavi dvije međunarodne kulturne suradnje, odnosno dolasci zborova iz Litve i Kanade u goste. Koncert klasične glazbe sa zborom 'Vilniaus chorino dainavimo mokykla Liepaites' iz Litve u HGZ-u 12. lipnja već je rasprodan, a Mozartine i goste moći će se tijekom lipnja i srpnja čuti u Rovinju, Funtani, Splitu, Trogiru, Samoboru i u Bazilici srca Isusova u Zagrebu.


Pjevački studio Mozartine trenutno je više okupiran izvedbom pop-rock glazbe, koja će se čuti na njihovom šestom albumu, a uvod u izlazak albuma je novi singl Mozartina i Olivera Dragojevića. Nakon suradnji s Damirom Urbanom na pjesmi 'Glas jeka', Nenom Belanom na pjesmi 'Rijeka snova', Ivanom Dečakom iz grupe Vatra na pjesmi 'Bilo je dobro dok je trajalo', Davorom Gopcem na pjesmi 'Nebo', te obrade Gibonnijeve pjesme 'Vrata', na albumu će se uz te pjesme naći i druge obrade hrvatskih estradnih izvođača.

Ekipa Dobrog jutra provjerila je u razgovoru s Ljiljanom Vukota iz udruge 'Sve za nju' i Ivom Majcenić, voditeljicom Mozartina kako je došlo do suradnje te što su sve pripremile za večerašnji koncert.