'Sreću biraj, bicikliraj!'

Otvaranjem 3. Pedalafesta - festivala održivog prometa u Zagrebu danas svečano završava prva nacionalna kampanja 'Biciklom na posao' u kojoj je od početka svibnja sudjelovalo više od 660 tvrtki i organizacija čiji su zaposlenici zamijenili auto biciklom i 'pedalirali' više od 250 tisuća kilometara.

Iz Udruge sindikata biciklista izvijestili su kako je Pedalafest trodnevni festival posvećen biciklu i najveći događaj povezan s kulturom urbanog bicikliranja u ovom dijelu Europe.

Festival se, pod motom 'Sreću biraj, bicikliraj!', održava do 4. lipnja u Centru mladih Ribnjak, parku Ribnjak i u klubu Močvara te je u potpunosti volonterski organiziran.

Dnevni program u parku bit će upotpunjen predavanjima, performansima, radionicama, revijom bicikala i zanimljivim radionicama za djecu, a noćni dio nudi bogat glazbeni sadržaj uz filmove, koncerte i DJ-e. Otvorenje festivala je u četvrtak u 19 sati, a ulaz na sva događanja je besplatan.

Pedalafest već tradicionalno završava velikom kritičnom masom, biciklističkom vožnjom kroz grad s polaskom u subotu 4. lipnja u 19 sati iz parka Ribnjak.