Koncertno ljeto Ane Rucner

Violončelistica Ana Rucner najavila je svoje koncertno ljeto te gledatelje upoznala sa sjajnim mladim pijanistom nove generacije, Oliverom Pooleom iz Velike Britanije.

U Oliverovom muziciranju uživao je Elton John, nedavno se družio sa Stingom, a svirao je i Davidu Beckhamu. Prvi put je u Zagrebu, a s Anom ovih dana snima novu skladbu, a uskoro će i novi spot.
Ana će 30. lipnja u sklopu Večeri na Griču održati koncert na platou Gradec, a na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, održava već tradicionalno, koncert na dubrovačkom Srđu gdje svira u 5 sati ujutro uz mnoštvo Dubrovčana i gostiju Dubrovnika. Ove godine nastupit će peti put na Srđu u zoru, a gost je upravo pijanist Oliver Poole. 23. srpnja u pulskoj Areni Ana nastupa sa svjetski poznatim tenorom Jose Carrerasom. Bit će to velika čast i jedinstvena prilika budući da je ovo zadnja Carrerasova svjetska turneja.

Za gledatelje emisije Dobro jutro, Hrvatska  Ana i Oliver izveli su dio Koncerta za violončela Antonína Dvořáka u svom aranžmanu.