Manifestacija 'Terezijana' donijela obilje folklora i zabave Bjelovarčanima

Prva dva vikenda u lipnju u Bjelovaru se održava Terezijana, tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija na koju stiže carica Marija Terezija u pratnji svoje svite i konjanika, a održavaju se i koncerti te sportski i zabavni sadržaji. Ove godine na 260-ti rođendan Bjelovara.

Terezijana je turistička, kulturna i zabavna priredba grada Bjelovara koju je pokrenula i koju od 1996. godine organizira Turistička zajednica grada Bjelovara. Ta priredba, uz ostalo, ima za cilj 'ispraviti' povijesnu nepravdu vezanu uz činjenicu da carica nikada nije bila u Bjelovaru.

Kroz susrete s raznim osobama iz različitih razdoblja starije ili novije povijesti i sadašnjosti, na manifestaciji se progovara o aktualnim događanjima iz politike, gospodarstva, kulture, socijalnih prilika te sveprisutnim temama grada, države i svijeta.

Tijekom manifestacije Bjelovarčani i njihovi gosti uživali su u bogatstvu folklora i tambura. Gostovali su, među ostalima, nacionalni ansambl Lado te zagrebački 'Ivan Goran Kovačić'. Idući je vikend posvećen evergreenima.