U zagrebačkom parku Bundek otkriven spomenik Puškinu

Brončana bista velikana ruskog pjesništva i književnosti Aleksandra Sergejeviča Puškina postavljena je u budućoj Aleji pjesnika u zagrebačkom parku Bundeku, a u ponedjeljak je svečano otkrivena u povodu 217 godina Puškinova rođenja i Međunarodnog dana ruskog jezika.

Bistu su svečano otkrili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, veleposlanik Ruske Federacije Anvar Azimov i predsjednik Međunarodne federacije pisaca na ruskom jeziku Oleg Volovik. Neka ova Aleja bude Aleja pjesnika na čelu s Aleksandrom Sergejevičem Puškinom. Red je da otvori najveći tu Aleju, poručio je Bandić te najavio kako će se na Bundeku sada naredati aleje naših pjesnika. 

Veleposlanik Ruske Federacije u RH Anvar Azimov naglasio je kako je danas važan dan - Puškin je došao u Hrvatsku, Puškin je došao u Zagreb. Čovjek kojega ovdje vole i poštuju. Spomenik Puškinu - to je simbol našeg prijateljstva i suradnje. To je simbol dobrih odnosa između Zagreba, Moskve i Sankt Peterburga, istaknuo je Azimov i poručio neka taj spomenik bude simbol uzajamne ljubavi i prijateljstva. 

Predsjednik Međunarodne federacije pisaca na ruskom jeziku Oleg Volovik istaknuo je kako ga veseli dobra volja koju je iskazao Zagreb primivši njihov od srca veliki dar - brončanu bistu Aleksandra Sergejeviča Puškina. Uz recitaciju Puškinove pjesme 'Spomenik podigoh sebi', koju je izvela ruska književnica Polina Velekanova, prisutne je pjesmom zabavila poznata pjevačica ruskih narodnih pjesama i umjetnica Ksenija Zaharova - Volovik