Vježbajte na terasi

Svaka je tjelovježba korisna. Zato Vesna Mimica pronalazi nove načine vježbanja. Ovaj je put isprobala Les milles body balance na terasi.

Gotovo u središtu grada, okružene zelenilom i okupane suncem žene vježbaju les milles body balance. Prostrana terasa jednog od naših poznatijih fitness centara idealno je mjesto za upijanje energije novog dana. Vani je kao neki plus, energetski... Malo je vruće sada, ali kad je manje sunca onda je lijepo odvježbati vani, ističe Kristina Blaić, instruktorica pilatesa. Ova buduća instruktorica body balancea oduvijek vježba i bavi se različitim sportovima no vježbama na terasi daje prednost ne samo zbog zdravlja već i zbog društva.Ovoj šarenoj i vedroj grupi ljenčarenje nije na pameti. Ne smeta im toplina, ni udaljena buka prometa. Program je namijenjen doslovce svima. I mladim mamama i osobama treće životne dobi, osobama nakon oporavka. Svaki položaj ima opcije – za početnike, napredne i eventualno za nekoga tko je u procesu oporavka ili za trudnice. Važno je reći treneru probleme, objašnjava Klara Benko, instruktorica les milles body balance programa. Za Biljanu Beović, vježbanje je dio sportskoga života. Vježbala je i u trudnoći, do mjesec i pol prije termina. Vježbanje joj je pomoglo u trudnoći i nakon. Samo tri mjeseca poslije porođaja već je počela vježbati. Uz osmjeh kaže da suprug također vježba, ali i pričuva bebu dok je ona na treningu. Sunce joj ne smeta, naprotiv …

Body balance je licencirani program svjetskog brenda Les Milles. Kombinacija je to pilatesa, joge i tai-chija. Svaka 4 mjeseca obnavljaju se treninzi i postavljaju viši ciljevi. I instruktori odlaze na dodatne edukacije kvartalno pa su rezultati izvrsni. Svako ljeto ovaj se program preseli na prostranu terasu jer vani je, kaže Klara, ipak ljepše vježbati. Nije riječ samo o zraku već trebamo udahnuti sunce, vedro nebo, zelenilo, jasne boje sve ono što u dvorani zamišljamo ovdje i sada je moguće.

I zato vam Klara daruje kratki uvod u Body balance program Les Millsa. Ne treba vam mnogo prostora, već samo pozitivna misao i vježbajte s nama.