Koncert u Trogiru za obnovu vukovarskog vodotornja

Koncertni spektakl The Queen Symphony u izvedbi šibenskog pjevačkog zbora Kolo i Simfonijskog orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske održat će se sutra u 21 u kuli Karmelengo u Trogiru.

Koncert organiziraju Grad Trogir, Trogir holding i Turistička zajednica Grada Trogira. Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je obnovi vukovarskog vodotornja.

Kula Karmelengo ugostit će više od 100 izvođača. Šibensko Kolo, koje ove godine obilježava 117 godina postojanja, u samom je vrhu hrvatskog zborskog pjevanja, a s instrumentalno moćnim Simfonijskim orkestrom OS RH izvest će vrhunsko djelo skladatelja Tolga Kashifa inspirirano pjesmama popularnih Queenovaca poput 'Bohemian Rhapsody', 'We Will Rock You', 'We Are the Champions' i 'Who Wants to Live Forever'.

Koncert The Queen Symphony dogovoren je još ove zime u sklopu programa 46. Trogirskog ljeta, a bit će posvećen Vukovaru, gradu heroju i gradu prijatelju Trogira koji mu želi pružiti moralnu potporu i financijsku pomoć u obnovi Vodotornja, tog neprolaznog simbola hrvatskog otpora i zajedništva.

Je li sve spremno za sutra u razgovoru s Radovanom Sladeom Šilovićem, zamjenikom trogirskog gradonačelnika, provjerila je splitska ekipa HRT-a: