Pripreme za mjuzikl 'Pacijenti' Mire Gavrana i Tonči Huljića u završnoj fazi

Najprevođeniji i najizvođeniji suvremeni kazališni pisac u zemlji i inozemstvu Miro Gavran, te najplodniji i najuspješniji autor koji se jedini može pohvaliti s 1. mjestom na Billboardovoj ljestvici, kao i neosporni hit-maker u Hrvatskoj i okolici – Tonči Huljić, udružili su kreativne snage te iznjedrili originalni mjuzikl 'Pacijenti', koji je spoj atraktivne neobične priče i sjajne glazbe, koja na prvu osvaja slušatelje.

Radnja ovoga glazbeno-scenskog djela događa se 'danas i ovdje', donoseći paletu zanimljivih prepoznatljivih likova, s kojima se svaki gledatelj može identificirati. Glavni akteri su liječnik koji radi u psihijatrijskoj klinici i liječi pacijente glazbom, nekada velika zvijezda i pjevačica, koja se prije deset godina povukla sa estrade na mali otok, te njezin bivši glazbeni producent i četvero otkačenih pacijenata iz psihijatrijske klinike. No kada cijeli program liječenja zapravo postane potajno sniman reality show koji stvara zvijezde enormne popularnosti, priča kreće u sasvim neočekivanom smjeru...

Književni, kazališni i glazbeni znalci koji su se upoznali s ovim mjuziklom, ocijenili su Huljićevo i Gavranovo djelo istinskom poslasticom, svojevrsnim iznenađenjem, kome se smješkaju desetci i stotine tisuća gledatelja i slušatelja, te bez sumnje medijski odjek najviše razine u zemlji i okruženju. Libreto potpisuje Miro Gavran, glazbu Tonči Huljić, tekstove pjesama Vjekoslava  Huljić, a režije i koreografije prihvatio se Igor Barberić. Najavni singl mjuzikla 'Srce za vodiča' otpjevao je Petar Grašo s Hanom Huljić kao gostujućim vokalom.

A prije predstavljanja više detalja javnosti Tonči Huljić i Miro Gavran gostovali su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska uz ekskluzivno otkrivenu  jednu od glavnih glumica Hanu Hegedušić. Premijera mjuzikla bit će 4. listopada u KD Vatroslava Lisinskog u kojoj će se redovito i izvoditi, uz gostovanja u dvoranama diljem zemlje.