Na Bundeku spektakl vatrometa s 2500 projektila

Od danas do 19. lipnja na desnoj obali Save u parku i na jezeru Bundek održava se 16. Međunarodni festival vatrometa, na kojem nagrađivani i maštoviti pirotehničari svijeta demonstriraju svoje umijeće. Zagrebačko nebo osvijetlit će sa čak 2500 projektila.

Organizatori na ovogodišnjem festivalu očekuju nekoliko desetaka tisuća posjetitelja koji će moći uživati u nadmetanju hrvatskog tima iz Mirnovca s ekipama iz Italije i Poljske, specijaliziranih za izvođenje velikih javnih vatrometa.

Talijanski tim Scarpato Pirotecnica poznat je po svom vatrenom cvijeću na nebu koje osvjetljava noć i razbija mrak, dok je obiteljsko poduzeće Surex iz Poljske, dobitnik brojnih nagrada na svjetskim natjecanjima, prepoznato po piro-glazbenim vatrometima.

Vatrometi će trajati 10 minuta. Kako bi se natjecanje dodatno 'začinilo', ove godine svaka ekipa ima projektni zadatak u trajanju od tri minute, zadanu temu na koju će morati pokazati svoje piro-glazbeno umijeće - pjesmu Ive Robića 'Tebi, grade moj'. Pobjednika festivala bira publika uz pomoć glasačkih aparata postavljenih na Bundeku.

Tijekom sva tri dana festivala osiguran je glazbeni program uz nastupe hrvatskih izvođača - Kiće Slabinca, Crvene jabuke i Željka Bebeka. Više o tome doznala je ekipa emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'.