Koncerti, filmovi i izložbe u programu 'Ljeto u MSU'

Programom 'Ljeto u MSU' zagrebački Muzej suvremene umjetnosti i ove će se godine pobrinuti za živahno kulturno ljeto u Zagrebu - rock koncertima i projekcijama odabranih filmova, a ove godine i izložbom poljske neoavangardne umjetnosti.

Treće izdanje 'Ljeta u MSU' 16. lipnja otvara besplatni koncert poljskog sastava 'Kormorany', jedinih aktivnih predstavnika neoavangarde osamdesetih iz Wroclawa. Iduće subote, 25. lipnja, na krovnoj terasi MSU-a svirat će 'Pavel', 2. srpnja 'Pips, Chips & Videoclips', 9. srpnja 'Let 3', 16. srpnja, nastupa TBF, a za sam kraj najavljen je 'Psihomodo pop'.

U dvorani Gorgona art-kina Metropolis svake će se subote od 18 i 20 sati prikazivati po jedan hvaljeni film iz protekle sezone. Prvu filmsku subotu u sklopu programa, 25. lipnja, prikazat će se španjolska humorna drama 'Savršeni dan' Fernanda Leona de Aranoe s Beniciom Del Torom i Timom Robbinsom

Tjedan dana poslije slijedi talijanski film 'Mladost' Paola Sorrentina, u kojem Michael Caine i Harvey Keitel glume dvojicu starih prijatelja koja u luksuznom hotelu u Alpama promišljaju o prošlosti, sadašnjosti i apsurdu svojih života. Nagrađivani hrvatski film 'Zvizdan' Dalibora Matanića koji je, među ostalim, dobio Nagradu žirija u programu 'Izvjestan pogled' Canneskog filmskog festivala, prikazat će se 9. srpnja. 

Na programu su i dva filma francuskih redateljica - 'Lijepi dani' Marion Vernoux i 'Vikendi' Anne Villaceque. Ulaznica za koncert i film iz ciklusa 'Best of Metropolis', vrijedi i za posjet izložbi 'Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa', što se otvara 16. lipnja. Riječ je o najvažnijoj ovogodišnjoj međunarodnoj izložbi suvremene umjetnosti u MSU, koja predstavlja kulturnu povijest Wroclawa, Europske prijestolnice kulture 2016.