Najveći ronilački spektakl na Jadranu

Sa svojih 6000 km obale Hrvatska je postala važno europsko ronilačko odredište. U susret ljetu i početku turističke sezone nižu se i ronilački događaji na Jadranu. Neizostavne ronilačke igre posjetila je i ekipa Dobrog jutra.

Četvrto izdanje Ronilačkih igara, najvećeg podvodnog spektakla na Jadranu, u Šimunima na sunčanom Pagu okupilo je više od 300 ronioca koji su se natjecali u brojnim vodenim disciplinama. Prekrasna laguna Šimuna  jednom se godišnje početkom ljeta pretvara u ronilačku arenu, borilište na kojemu se u trodnevnom druženju ravnopravno natječu ljubitelji različitih podvodnih disciplina. Hrvatska ima prekrasno podmorje i imamo puno ronioca, a ovim ronilačkim igrama želimo promovirati ronjenje i skupiti što više ronioca na jednom mjestu, ističe Dražen Gorički, pokretač Ronilačkih igara. Na Igre dolaze natjecatelji iz Crne Gore, Srbije, Bosne, Hrvatske, Slovenije, ali i iz Njemačke i Austrije.

Zadaci koje su sudionici morali uspješno završiti nisu bili nimalo laki. Uz 4 standardne discipline (za neronioce plivanje perajama, podvodnu orijentaciju , podvodnu mozgalicu i gađanje podvodnom puškom u metu) ove godine uveli su i petu disciplinu: avanturističku utrku preko zadanih elemenata koji plivaju na vodi. Laguna Šimuna i njezino podmorje nisu za ovo nadmetanje izabrani slučajno. Zbog male dubine ronjenje izuzetno je sigurno, a bistrina mora također doprinosi sigurnosti ronjenja. Oni nezadovoljni svojim rezultatima moći će ih popraviti već na idućim Ronilačkim igrama, ali ukupnim dojmom zadovoljni su bili  svi sudionici.

Dobrom energijom i pozitivnim vibracijama prisutne je počastila grupa Psihomodo pop koja je, uz vatromet, dodatno začinila ovaj ronilački događaj.