Humanitarni hokej na travi

Iako zvuči malo čudno, hokej na travi se navodno igrao već i u staroj Grčkoj. A igrao se i ove subote na humanitarnoj utakmici koju su organizirala dva poduzetnika kako bi pomogla djeci s poremećajima iz spektra autizma.

Ljubitelji hokeja na travi i poznate face i uzeli su palice u ruke i zaigrali hokej na travi kako bi prikupili sredstva za ljetnu školu tenisa za djecu s poremećajima iz spektra autizma. Htjeli smo napraviti nešto što bi ljudi htjeli doći gledati. Izabrati sport, nešto što je teže… Nikad nismo igrali hokej na travi, danas smo došli, naučili pravila, i odigrali, ističe Siniša Prugovečki, organizator humanitarne utakmice. U dugogodišnjem radu s djecom koja imaju neki od poremećaja iz spektra autizma pokazalo se da  i oni mogu sudjelovati u nečemu što nije terapijsko jahanje i plivanje i odlučili smo se za tenis. A dobrobiti su osim vježbanja komunikacije, oponašanja, koordinacije, motorike, objašnjava Natalija Ivezić, prof. logoped. Kako bi cijela akcija bila još uspješnija, priključili su joj se poznata lica, a svi su se oni po prvi puta okušali u hokeju na travi. U hokeju na travi tako su debitirali Andrea Andrassy, Aleksandar Stanković i Domagoj Jakopović Ribafish.

U ovoj su utakmici svi bili pobjednici jer su prikupljena dovoljna sredstva, pa će 24 djece s poremećajima iz spektra autizma moći preko ljeta pohađati školu tenisa.