Zadar classic open air festival donosi čak 13 koncerata

Na Trgu Petra Zoranića i ovoga će se ljeta odvijati Zadar classic open air festival. U svom će četvrtom izdanju donijeti 13 koncerata, a izvođači će i opet biti zadarski, uglavnom mladi glazbenici.

Festival će u srijedu, 15. lipnja u 21 sat otvoriti, kao i prošloga ljeta, poznati zadarski zbor Zoranić. Četiri dana kasnije, u nedjelju, 19. lipnja, nastupit će još dva pjevačka ansambla – Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Zadru i A.K.A. Crescendo.

Početkom srpnja na otvorenoj pozornici trga Petra Zoranića dva će koncerta održati mladi gitarist Luka Stipanov, a tijekom srpnja i kolovoza po tri će koncerta prirediti sopranistica Nela Šarić uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića, Dina & Mel i Zadarskog kvarteta klarineta. Za vrijeme održavanja koncerata, kao i prethodnih godina, od gledatelja će se prikupljati prilozi za koncertnu dvoranu u Kneževoj palači.

Festival je prije četiri godine ustanovio zadarski Lions klub u okviru svoje akcije 'Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači'. U pokretanju takve akcije Lionse je vodila želja za senzibiliziranjem zadarske javnosti oko potrebe obnove nekadašnje kultne gradske koncertne dvorane uništene agresorskim granatiranjem Kneževe palače početkom listopada 1991. godine.