Slovenac postao svjetski prvak u pripremi tjestenine

Jedan od najboljih slovenskih kuhara okitio se naslovom svjetskog prvaka u pripremi tjestenina i to u njihovoj postojbini Italiji.

Jure Tomič, chef poznate gostionice Debeluh u Brežicama, svojim je receptom punozrnatih makarona s kozjim sirom i tikvicama zadivio žiri na svjetskom prvenstvu održanom krajem tjedna u Parmi pod pokroviteljstvom proizvođača tjestenina Barille i njezine kuharske akademije.

Volim kuhati i jesti tjestenine. Poštujem tradicionalne recepte, ali isto tako rado i eksperimentiram, kazao je Tomič nakon proglašenja rezultata. O pobjedniku su odlučila dva žirija, stručni i VIP ocjenjivački sud, a svi članovi bili su Talijani.

Jure iz Brežica pobijedio je u konkurenciji 17 kuhara iz cijelog svijeta, nadmašivši i favorizirane kuhare kao što su Europljani Mark Delia, Umberto Massimo Gorizia i Jošitaka Mijamoto iz Japana.