'Briga za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi za vrijeme boravka u bolnici'

Koordinacijski odbor akcije 'Za osmijeh djeteta u bolnici' organizirao je godišnje Savjetovanje na temu 'Briga za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi za vrijeme boravka u bolnici' u Klaićevoj bolnici.

Sama je akcija u sedamnaest godina svoga trajanja uvelike pridonijela mogućnosti boravka roditelja uz bolesno dijete, otvaranje igraonica i škola u bolnici, oplemenjivanju i uređivanju bolničkih prostora te općoj humanizaciji bolničkog liječenja djece u hrvatskim bolnicama.

Tema ovogodišnjeg  Savjetovanja je 'Briga za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi za vrijeme boravka u bolnici kojom žele senzibilizirati širu javnost i struku za prava i potreba djece bez adekvatne roditeljske skrbi i njihovih staratelja/udomitelja tijekom bolničkog liječenja.

Koordinacijski odbor čine predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Pedijatrijsko društvo hrvatske udruge medicinskih sestara, te predstavnici iz Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva zdravlja i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.