Pripreme za Europski tjedan sporta počele

Hrvatska brojnim aktivnostima obilježava drugi po redu Europski tjedan sporta. Sportsko - edukativne aktivnosti očekuju nas od 10. do 17. rujna.

Ovogodišnji Europski tjedan sporta u Hrvatskoj obilježava se u brojnim gradovima, aktivnostima namijenjenim svim dobnim skupinama. Podsjetimo, zaostajemo po aktivnosti građana u odnosu na druge zemlje Europske unije, a svjesni smo kako svakodnevno bavljenje tjelesnom aktivnošću produljuje životni vijek čovjeka te ima pozitivan učinak na zdravlje. Ovogodišnji Tjedan počinje velikim otvaranjem na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana kada će građani u subotu, 10. rujna trenirati uz projekt Aktivna Hrvatska, ali se u isto vrijeme upoznati i s brojnim sportovima i klubovima koji će biti predstavljeni u terminu od 12 do 20 sati tog dana.

No s edukacijom građana o važnosti bavljenja nekom tjelesnom aktivnošću i kako odabrati onu koja je najbolja z pojedinca krenulo se već sada. Europski tjedan sporta namijenjen je građanima svih dobnih skupina bez obzira na tjelesnu pripremljenost. Okuplja pojedince, tijela sportske organizacije, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Tjedan sporta potaknuo je Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te im brojnim inicijativama i akcijama na lokalnoj razini omogućuje više vježbanja u svakodnevnom životu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao nacionalni koordinator provodi projekt Europske komisije o kojemu su više u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorila Marija Crnković, glavna koordinatorica projekta Europskog tjedna sporta 2016. i Janica Kostelić, pomoćnica za sport ministra znanosti, obrazovanja i sporta

Izaberite oblik treninga koji vama najbolje odgovara, posvetite se barem pola sata dnevno sebi i svom tijelu. Na taj ćete način prevenirati bolesti i biti sretniji.