Na daskama DK Branka Mihaljevića njemački jezik

Njemačka zajednica - Zemaljska udruga Podunavskih Švaba 16. godinu zaredom organizira Međunarodni kazališni festival na njemačkom jeziku.

Na Festivalu će ove godine nastupiti 20 kazališnih skupina s više od 200 sudionika iz Poljske, Mađarske, Srbije i Hrvatske te izvoditi predstave na njemačkom jeziku. Otvaranje je danas u 18 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Festival se financira sredstvima Savjeta za nacionalne manjine RH, Njemačkog veleposlanstva i Grada Osijeka.

Led probijaju najmlađi – njihovi su nastupi su odmah nakon današnjeg svečanog otvaranja, a svoje će scenske izvedbe prikazati djeca iz osječkog dječjeg kazališta Stribor, osnovnih škola Sveta Ana i Franje Krežme te osnovnih škola iz Drenja, Pleternice i Sombora iz susjedne Srbije.

Prijepodnevni sati rezervirani su za kazališne radionice, a s predstavama se nastavlja u petak i subotu od 17 sati, a nastupaju djeca iz osječke osnovne škole Mladost, te njihovi vršnjaci iz Bijelog Brda, Petrijanca, Vidovca te Glogowéka iz Poljske, gimnazijalci iz mađarskog Pilisvörösvára te Valjeva i Novog Sada iz Srbije.

Je li sve spremno za ovogodišnje izdanje Festivala provjerila je osječka ekipa HRT-a u razgovoru s Renatom Trischler, izvršnom direktoricom Njemačke zajednice.