Bogat program 'Vodnjanskog ljeta - Estate dignanese' 2016.

U gradu Vodnjanu najavljen je bogat program 'Vodnjanskog ljeta - Estate dignanese' 2016., a prva događanja počinju već tijekom ovog vikenda.

Društvo Naša djeca Vodnjan 18. lipnja organizira Plesnu reviju Istarske županije, a gost događaja bit će pjevač Jacques Houdek. Istoga dana u Peroju nastupaju članovi SKUD-a Jovan Jovanović Zmaj iz Bijelog Brda i DPC Peroj 1657. Nastup folkloraša započet će u 20 sati. U nedjelju, 19. lipnja s početkom u 9 sati na Narodnom trgu najavljen je start utrke 1. Rally Istarski - Istriano.

Vodnjansko ljeto svim posjetiteljima ponudit će mnoge zabavne, glazbene, sportske, gastronomske te kulturne sadržaje. Program Vodnjanskog ljeta traje sve do rujna, a na svečanom otvorenju 23. lipnja moći će uživati u tradicionalnom paljenju Vatre Sv. Ivana i koncertu grupe Night Express.
 
Uz to, ovog će se ljeta u Vodnjanu održati još i 3. Festival sporta, koncert klape Iskon, nastup folklornog sastava Batana, grupe Anelidi, literarne večeri, a oživjet će i tradicionalni običaji u starom dijelu grada.

Brojne su izložbe i plesne večeri koje će doprinijeti raznovrsnosti programa. Bit će otvoreno Ljetno kino za najmlađe s besplatnim projekcijama od 18. srpnja do 17. kolovoza i to na glavnim trgovima Galižane, Peroja i u Staroj uljari-Portarol u Vodnjanu.