U Splitu najveći sajam ekoloških proizvoda EkoFjera

EkoFjera - najveći sajam ekoloških proizvoda u Hrvatskoj otvoren je na Prokurativama. Posjetitelji na sajmu mogu kupiti gotovo sve ekološke proizvode - od ekstra djevičanskoga maslinovog ulja i meda do vrhunskih domaćih vina.

Na sajmu sudjeluje više od pedeset certificiranih proizvođača, a organiziran je i Gospodarski forum Splitsko-dalmatinske županije. Posjetitelji imaju priliku kupiti gotovo sve ekološke proizvode, počevši od ekstra djevičanskoga maslinovog ulja i meda, sve do vrhunskih domaćih vina. Izloženo je i svježe voće i povrće te razne prerađevine koje se proizvode u malim serijama na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Osim prezentacije ekoloških proizvoda, sajmom želimo potaknuti tržište na razmišljanje o tome što jedemo, odakle nam hrana dolazi i u kojim se uvjetima proizvodi, rekla je predsjednica udruge 'Eko Dalmacija' Antonija Gomezelj. Ekološki proizvođači, dodala je, preko svoje udruge ostvaruju mnoge povlastice, od povoljnije nabave materijala i marketinga do nastupa na tržištu i edukacije.

Nakon otvorenja na Prokurativama su, u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split i Kinookusom, prikazani kratki filmovi o ekološkoj hrani i poljoprivredi, a sutra ujutro studentice splitske Umjetničke akademije održat će likovnu radionicu za djecu. EkoFjera se zatvara u subotu navečer besplatnim koncertom Darka Rundeka, ambasadora ekološke proizvodnje Dalmacije.