4. Dan zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane u Lipiku

Danas će se u parku Toplica Lipik održati 4. Dan zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane u Lipiku.

'Dan zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane' je događaj u sklopu cjelokupne manifestacije  'Lipanj u Lipiku', a naglašava zdrav način života, promovira prirodne proizvode te podiže ekološku svijesti s naglaskom na rekreaciju i aktivnosti.

Događaj je podijeljen na sajamski, prezentacijski, rekreativni, edukacijski i zabavni program. Orijentiran na obitelji s djecom, rekreativce, te osobe koje se preventivno trebaju rekreirati te aktivno provoditi vrijeme. Od 12 do 19 sati posjetite sajam zdrave prehrane, proizvoda i usluga na otvorenom prostoru u aleji kestenova uz Toplice Lipik. Moći ćete pronaći 40-tak zdravih prehrambenih proizvoda i proizvoda za unapređenje zdravlja, suvenira, upoznati se s programom prevencije i zdravim načinom života. Od izlagača i promotora zdravog života moći ćete dobiti savjete za promjenu prehrambenih navika. Ove godine održat će se i razne radionice kao npr. pedagoški seminar o zdravom odrastanju u ranoj dobi i predavanje o ljekovitom bilju.

Za posjetitelje će biti priređena igrališta za odbojku, badminton, stolni tenis, streličarstvo, tenis, nogomet. Uz stručno vođenje djelatnika Toplica će se više puta dnevno izvoditi vježbe razgibavanja, trenirati zumbu, dok će Državna ergela Lipik i Kasački klub Diamant omogućiti vožnju kočijom s prekrasnim lipicancima i jahanje.