Mali brodograditelji

Tijekom proteklog tjedna, na obalama jezera Rakitje u Campu Zagreb odvijala se 'Mala škola brodogradnje'. Desetak osnovnoškolaca izgradili su svoj prvi brod, a kako su ga radili, što su sve naučili i jesu li za to vrijeme ijednom pomislili na mobitel provjerila je ekipa Dobrog jutra.

Kad se male ruke slože, u pet dana brodić od dva i pol metra slože. Velika je to stvar, budući da nikad prije nisu držali ubodne pile u rukama, niti su znali što je to kobilica na brodu, a tek pohađaju osnovnu školu. I uspješno su završili Malu školu brodogradnje koja već sedam godina uči djecu diljem Hrvatske kako sve to napraviti sam. Voditelj Male škole brodogradnje je Davor Mihalić koji je svoja dva dječaka gradeći brodove provodio kvalitetno vrijeme s njima.  Kad nam je to uspjelo, odlučili smo dati to i drugoj djeci.  Flota napravljenih u Maloj školi brodogradnje ima već 20-ak brodova.

Program traje 5 dana, prvi dan je razgovor o brodovima, učenje što je kobilica, dno... Nakon toga pristupaju praktičnom dijelu, završe konstrukciju i na kraju to bude pravi mali brod od 2,5 metra. Gotovo cijeli brod mališani naprave sami pa jedva čekaju porinuće svog prvog broda. Mala škola brodogradnje sljedećeg tjedna seli u Viganj na otok Pelješac.