Gastro-putopis Croatia's Finest

U sklopu New Europe Marketa, međunarodne konferencije koja već četvrtu godinu okuplja profesionalce iz TV industrije u Dubrovniku, u Dubrovniku je gostovao britanski Master Chef Dhruv Bakera. Osim kuhanja, organizirana je kratka panel rasprava na čijem je samom početku britanska kulinarska zvijezda Dhruv Baker prikazala najavu svog najnovijeg projekta, prvog hrvatskog gastronomskog putopisa na engleskom jeziku Croatia's finest.

Ovom putopisu, u kojem Dhruv u 20 epizoda obilazi hrvatske gradove u potrazi za novim gastronomskim iskustvima i otkrićima, cilj je prikazati gastronomsku ponudu Hrvatske, hrvatske gradove, prirodne ljepote i hrvatske proizvode. Gastro-putopis Croatia's Finest, u kojemu ulogu voditelja ima chef Dhruv Baker, snima se po cijeloj Hrvatskoj.

Britanac Dhruv Baker kaže da mu se život promijenio kada je 2010. osvojio naslov Masterchefa. Počeo je kuhati kao desetogodišnjak iz čiste znatiželje- zanimao ga je proces od namirnice do tanjura s hranom. Mislim da da dobar kuhar po prirodi mora biti znatiželjan, morate biti znatiželjni i spremni učiti cijeli život, kaže Dhruv. Da je itekako spreman učiti potvrdio je u Dubrovniku gdje je predstavio svoj najnoviji projekt gastronomski putopis Croatia' finest. Nije to samo priča o hrani - u  25 minuta progovara o prirodnim ljepotama, kulturno povijesnim znamenitostima, ljubaznim domaćinima. Dok ga slušate koliko je opčinjen našom zemljom pomislite da o Hrvatskoj zna više od prosječnog Hrvata. Hvali i hrvatske namirnice. Mislim da su plodovi mora iz Jadrana nevjerojatni, osjeti se okus čistoga mora. Svaki kraj nudi nešto drugo, pršut iz Istre i Dalmacije… Maslinovo ulje vam je najbolje na svijetu, fantastična vina, tartufi, paški sir ne mogu prestati nabrajati. Gdje god sam bio otkrio sam nešto novo, uzbudljivo i zanimljivo. Rođen u Meksiku, odrastao u Indiji i Tanzaniji, ovaj zaljubljenik u svjetske kuhinje, voli kuhati sve, a preferira začine.

Croatia finest od jeseni će se prikazivati ne samo na HRT-u nego i na National Geographic Channelu i to u 90 zemalja. Gledatelji će moći upoznati gastro-tradiciju i ljepote Hrvatske. 15 tjedana proveo sam u Hrvatskoj snimajući serijal, u srpnju imam tjedan dana godišnjeg i provesti ću ga s obitelji na Jadranu, kaže Dhruv što dovoljno otkriva koliko se oduševio Hrvatskom i njezinim jelovnicima.

Nije želio otkriti gdje će odmarati s obitelji, no oduševljen je Bračom. Kao što će vjerojatno tv gledatelje oduševiti Hrvatska nakon što pogledaju gastronomski putopis 'Croatia's finest'.