Internetski portal za edukaciju roditelja i nastavnika

Hrvatska medijska scena bogatija je za novi internetski portal pod imenom medijskapismenost.hr namjenjen informiranju i edukaciji roditelja, nastavnika, općenito dječjih skrbnika kojeg su zajedno s partnerima pokrenuli Agencija za elektroničke medije i hrvatski Ured UNICEF-a.

Sadržaj portala podijeljen je po kategorijama, obrađuje teme kao što su sigurnost na internetu, nasilje u medijima, stereotipe, utjecaj medija na dječji razvoj. Tu su i kolumne,  pojmovnik te rubrika - preporuke. Na portalu će se nuditi i video sadržaji. 

Cilj je portala osnažiti roditelje da aktivno traže znanja i informacije o medijima i načinima na koji oni mogu utjecati na razvoj djece.

Prema istraživanjima djeca u Hrvatskoj gledaju televiziju bez nazočnosti roditelja do 10 sati tjedno, a djeca i mladi u prosjeku pet sati dnevno provode na internetu. Istodobno samo 22 posto mladih u dobi između 15 i 18 godina smatra da medijska pismenost uključuje kritičko promišljanje medijski posredovanih informacija.

Zato je nužno potaknuti edukaciju i razgovore o medijima te sigurnom korištenju tehnologija bez kojih ne možemo napredovati u 21. stoljeću. Glavni cilj je da portal postane suvremena platforma za suradnju s roditeljima, učiteljima, stručnjacima i djecom.