11. INmusic festival

Na zagrebačkom Jarunu započeo je jedanaesti INmusic festival. Tri glazbena dana obilježit će zvučna imena svjetske i domaće scene. Posebnost ovogodišnjeg festivala je 30 metarska replika Teslinog tornja, a bit će prikazani i filmovi o životu Nikole Tesle i Davida Bowieja.

Prvog dana nastupaju Henry Rollins, Jake Bugg, Pennywise, Django Django... Ulogu headlinera prvog dana festivala odigrat će Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, multimedijalni spektakl koji kombinira rock 'n' roll, koncert i film.

Florence + the Machine s karizmatičnom kantautoricom i jednom od najpopularnijih zvijezda novije generacije Florence Welch, headliner je drugoga dana festivala. Skunk Anansie svojim energičnim nastupom, kao i Kawasaki 3p, Orkesta Mendoza, My Baby, Gretta, imena su koja će upotpuniti drugi dan, a INteatar predstavlja Dream of Life (Senka Bulić).

Britanska kantautorica Polly Jean (PJ) Harvey prvi će put nastupiti u Hrvatskoj, kao headliner trećeg dana festivala. Nastupit će i Wilco, jedan od najvažnijih bendova alter i indie rock scene, čija je glavna pokretačka i kreativna snaga frontmen, pjevač i gitarist Jeff Tweedy. Wilco je nastao u Chicagu, a oformili su ga članovi kultne alt-country grupe Uncle Tupelo. Svirat će i The Kooks, Yeasayer, Pat Thomas & The Kwashibu Area Band, Shearwater, Gustafi, Žen, a u INteataru bit će predstavljene Međuigre 0-24 (Zijah Sokolović).

Unatoč kišnom vremenu koje ga već tradicionalno prati, zanimanje je veliko. Očekuje 80.000 posjetitelja iz zemlje i regije, ali i posjetitelje iz Velike Britanije, Njemačke, Austrije, Italije...

Za posjetitelje INmusica organiziran je besplatan javni gradski prijevoz ZET-ovim tramvajima i autobusima, prometovat će i dvije besplatne festivalske autobusne linije, a omogućeno je jeftinije putovanje vlakom.