Počelo jedanaesto izdanje INmusic festivala

Jedanaeseti INmusic festival počeo je sinoć uz nastupe Jake Bugga, grupa Django Django i Pennywise, te multimedijski spektakl Gutterdämmerung, a unatoč blatu zaostalom od kiše koja je padala prethodne noći dvadesetak tisuća posjetitelja uživalo je u glazbi i pozitivnoj energiji na Jarunu.

Prvog dana publiku je zagrijala belgijska plesna grupa FùGù Mango, dok je britanski The Coral predstavio neke pjesme s novog albuma, zajedno sa starim hitovima kao što su "In The Morning" i "Don't Think You're The First".

Glazbenici podrijetlom iz Mozambika, Norveške, Švedske i Zimbabvea udruženi u grupu Monoswezi publici su približili afričke ritmove uz vlastite improvizacije, paralelno kombinirajući elemente popa, jazza i moderne glazbe. Instrumentalna trojka Chui je miješajući jazz s elektronikom, post-rockom, jungleom, funkom, drum'n'bassom i ambijentalnom glazbom na svoj način pozvala slušatelje na ples i plovidbu u "kozmičke daljine".

Engleski kantautor Jake Bugg svojim je folk-rockom, od laganih balada do rock'n'roll poskočica, prvi jače zagrijao publiku koja je toplo popratila njegov nastup, pogotovo kada je na kraju izveo svoj najveći hit "Lightning Bolt".

No, prvi koji su zapalili i rasplesali Jarun bili su britanski art-rockeri Django Django, koji su publici oduševljenoj njihovom psihodeličnom indie-elektronikom obećali da će ponovno svirati u Zagrebu.

Vrhunac večeri bio je projekt Gutterdämmerung predvođen Henryjem Rollinsom - multimedijalni spektakl koji kombinira rock 'n' roll, koncert i film. Na koncertu je uz filmsku projekciju paralelno nastupio energični Henry Rollins s pratećim bendom, a nastup je pojačan dramatičnim specijalnim i pirotehničkim elementima.