Znate li koja je najslađa zagrebačka ulica?

Postoji jedna ulica u Zagrebu u kojoj vlast preuzimaju slastice. Kolači, torte, sladoledi, sve što je slatko, ondje je dobrodošlo. Pregovaraju i s turističkom zajednicom da i službeno postanu slatka ulica. Do tad tko slatko voli, u Staru Vlašku nek izvoli.

Slatko carstvo sastavljeno od nekoliko slastičarnica smjestilo se u maloj zagrebačkoj ulici u samom srcu grada. Stara Vlaška svakim danom postaje sve slađa ulica. Svaka od četiri slastičarnice nudi drukčiju čaroliju okusa.

U jednoj ćete odlepršati u Veliku Britaniju. Najčešći su im gosti Britanci koji žive i rade u Zagrebu, zatim turisti i domaći koji vole isprobavati nove i drukčije okuse.

Poznate okuse u drukčijem ruhu ponudit će vam slastičarnica tik uz ovu britansku. U njoj ćete upoznati Mijine zamamne kolače.

No ako se baš zaželite kriške torte dovoljno je da prošetate nekoliko koraka i eto vas u fantaziji ukusnih torti. Najčešće će ovdje, kako stranci, tako i domaći ljudi, odabrati tortu Doru, za koju je recept osmislila vlasnica Silvija.

Svoju najprodavaniju tortu ima i posljednja slastičarnica u ovom slatkom nizu. Torta Amelie najprodavanija je njihova  torta sa isključivo svježim namirnicama, isključivo svježim sezonskim voćem, belgijskom čokoladom, isključivo maslacem bez ikakvih margarina i dodataka i ljudi su to prepoznali.

Malo po malo i ulica broji već četiri slastičarnice, a već sada se šuška da  uskoro stiže još jedna slatka konkurentica. No teško da se ove sadašnje mogu nazivati rivalima jer ovdje je slatko ono što ljude povezuje.

Pregovori s Turističkom zajednicom grada Zagreba o uvrštenju Stare Vlaške kao slatke ulice u turističku kartu Grada već su u tijeku. Možemo samo poželjeti slatke želje.

Proći od početka do kraja ove kratke, ali slatke ulice, a ne zaviriti u njezine slastičarnice i ne okusiti sve te maštovite, ukusne i od biranih sastojaka spravljene slastice pravo je mučenje. Slatki grijesi ovdje su dopušteni - užitak je zajamčen.