Manifestacija City Games, ljetni spektakl za sve generacije

Atraktivne manifestacije i fešte ne ostaju rezervirane samo za ljetne mjesece, jer u nekim se turističkim mjestima na Jadranu goste trude zabaviti i tijekom predsezone.

Tako su u Rapcu ovoga vikenda održana čak dva zanimljiva događaja. Međunarodni ljetni karneval i Igre na moru i kopnu nazvane City Games, nekadašnji popularni Jadranski susreti. Odlični natjecatelji i uzavrelo ozračje na rabačkoj rivi obilježili su kvalifikacijski susret nekadašnjih Jadranskih igara na kojemu su put u završnicu tražile ekipe iz Rapca, Labina, Umaga i Krka.

Projekt je prve dvije godine bio prisutan samo u Hrvatskoj, međutim u zadnjih nekoliko godina je rastao tako da danas s ovom godinom u njemu sudjeluje 12 zemalja, kaže organizator i autor projekta Miroslav Krzyk. Inače, natjecatelji su odmjeravali snage na moru i kopnu u nekoliko izazovnih i zabavnih igara: letećem vateropolu, spašavanju turistice, alci i utrci magaraca.  

Među natjecateljima vladaju optimizam i pozitivne vibracije i uvjereni su kako će doći do završnice. To će biti početkom rujna, na velikom finalu u Biogradu na moru.