U Zagrebu gostuje jedan od najboljih izraelskih književnika David Grossman

Jedan od najpoznatijih i najboljih izraelskih književnika David Grossman, kojega javnost poznaje i kao političkog aktivista koji zagovara dijalog između Židova i Palestinaca, prvi je put u Hrvatskoj. U Zagrebu boravi kako bi predstavio svoj glasoviti roman 'Do kraja zemlje' i sudjelovao na dvjema tribinama.

David Grossman je nagrađivani autor 14 proznih i publicističkih knjiga prema kojima su snimljena i tri filma, a dobitnik je i vrlo ugledne Nagrade za mir koju dodjeljuju njemački nakladnici i knjižari, a koju uručuje predsjednik Njemačke. Grossman je i vrlo angažiran mirovni aktivist, oštar kritičar politike Izraela, ali kako kaže, i domoljub.

Prevođen i nagrađivan, pa i prestižnom Nagradom za mir u Frankfurtu, slavni pisac nije nepoznat hrvatskoj publici. Postoje pisci u čijim riječima prepoznajemo teksturu života, takav je David Grossman, samo je jedan od hvalospjeva koje mu upućuju književni kritičari i čitatelji, pa i oni s palestinske strane. Grossmanovi romani utemeljeni su u autorovu životu te životu njegova naroda.

Radovi su mu objavljeni u The New Yorkeru i prevedeni na više od trideset jezika u čitavom svijetu. U Hrvatskoj su objavljene njegove knjige: 'Lavlji med: Mit o Samsonu, 'Vidi pod: Ljubav' i 'Do kraja zemlje'.