Pomozite djeci u Dugavama da ostvare veliku želju i opreme teretanu

U zagrebačkom kvartu Dugave nalazi se Dom za odgoj djece i mladeži, ustanova koja pruža usluge socijalne skrbi. Ovaj dom pokrenuo je akciju kojom želi ispuniti veliku želju svojih štićenika i dobiti teretanu. 

U domu svakodnevno boravi 400-tinjak djece. Od svih aktivnosti najdraže su im slobodne i to razni sadržaji. Iako bi se sportskima najradije bavili, nedostaje im sve osim opreme. Naime, djeca bi željela imati teretanu. Stoga je njihova odgajateljica Marija pokrenula akciju koja će im to i omogućiti.

Budući da je to prilično velik zalogaj mi smo razmišljali kako bi to bilo najizvedljivije. Posjeli smo klince pred kompjutere i rekli neka napišu zašto je njima teretana bitna, što bi oni voljeli imati te zašto je njima važno baviti se takvim tipom aktivnosti. Oni su napisali, a mi smo to priložili molbi za donacije te razaslali na razne adrese, kaže socijalna pedagoginja Marija Mažić.

Budući da zna koliko je sport važan za djecu, fitness trener Sandi Imerović bez razmišljanja se odazvao. No, u akciju se mogu uključiti apsolutno svi. Dobrodošla je sva oprema koja je u dobrom stanju. Također i novčana pomoć. Njome će se djeci koja imaju želju za sportom kupiti sve ostalo što će još nedostajati.