Sve je spremno za početak Europskih sveučilišnih igara

Tijekom 15 dana, Zagreb i Rijeka će od 12. do 25. srpnja biti domaćini Europskih sveučilišnih igara. 5000 studenata iz 45 europskih zemalja i preko 300 različitih sveučilišta natjecat će se u 21 sportskoj disciplini te biti dijelom najljepše sportske priče ikada ispričane u Hrvatskoj.

Europske sveučilišne igre najveći su multi-sportski događaj iz područja sveučilišnog sporta na starom kontinetu. Do sada su održane dva puta, 2012. u Cordobi i 2014. u Rotterdamu, a nositelj im je Europska sveučilišta sportska organizacija, dok su Igre Zagreb-Rijeka 2016 pod vodstvom Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Zagrebačka kulturna i sportska tradicija te riječki multikulturni mediteranski stil, upotpunjeni gostoljubivošću hrvatskih građana, zasigurno su idealan poziv studentima iz čitave Europe za posjet Hrvatskoj.

Na Igrama mogu sudjelovati europski studentski sportaši, koji nastupaju za sveučilišta na kojima studiraju. Ciljevi igara 2016. podrazumijevaju organizaciju najvećih Igara do sada, koje će označavati prekretnicu europskog sveučilišnog sporta te utkati temelje u sva buduća izdanja ovoga događaja, najavljuju organizatori. 

Kako teku pripreme za početak Europskih sveučilišnih igara doznala je ekipa Hrvatske televizije.Europske sveučilišne igre: Posebna regulacija prometa u Zagrebu