Zlatna Matea Jelić osvojila prvo seniorsko odličje - europsku broncu

Najuspješnija sportašica u povijesti Zvonimirova grada Matea Jelić, svjetska juniorska prvakinja u taekwondou iz 2014. nastavlja nizati uspjehe i u daleko težoj, seniorskoj konkurenciji.

Svjetskom juniorskom zlatu iz 2014. pridružila je 18-godišnja Kninjanka i prvo seniorsko odličje - europsku broncu. Ogromna je razlika između juniora i seniora. Jako velika, teža je konkurencija i cure su dosta iskusnije. Ja sam sad jedna od mlađih cura i bilo je jako teško priviknuti se. I trebalo mi je godinu dana da dođem do tih jačih cura, kaže Matea.

Ostvariti svjetske rezultate u skromnim kninskim uvjetima pravo je čudo s potpisom kninskog trenera Dragana Pinjuha. No, iako je prije tri mjeseca seniorsku karijeru nastavila u Splitu, Kninjanima je Matea zauvijek razgalila srca. 

Virtuozne je zahvate korejske borilačke vještine Matea sugrađanima dočarala u društvu još jednog kninskog osvajača europskog odličja - Stipe Jarlonija. Na humanitarnoj predstavi s ciljem prikupljanja novca za atletsku stazu trofejnim kninskim atletičarima.