Gastro ponuda Varaždinskih toplica promovirana u čak 90 zemalja

Prizori iz Varaždinskih Toplica obići će devedesetak zemalja svijeta. Upravo je poznato arheološko nalazište bilo kulisa za snimanje emisije 'Croatia's Finest'.

Nisu moderne Varaždinske Toplice uzalud nastale na rimskim iskopinama. Da je voda ljekovita, znali su još stari Rimljani. Upravo je arheološko nalazište s izvorom termalne vode bilo kulisa za snimanje televizijske emisije koju će emitirati National Geografic. Emisija se snima diljem Hrvatske, no toplice će im svakako ostati u sjećanju.

Poznati britanski kuhar pripremao je krvavice, a pilo se vino i limunada od vruće termalne vode. Na jelovniku britanskog masterchefa bilo je tradicionalno jelo. Rimske bakanalije trajale su satima. Prekrasna priroda, raskošni kostimi, rimska hrana i vino - tu će sliku televizija prenositi diljem svijeta.

Plus je to za toplice kojima broj posjeta raste pa su na dobrom putu da ponovno postanu važno turističko središte. A kako je bilo na pravim rimskim bakanalijama, provjerila je ekipa Hrvatske televizije.