Čak 300 malih natjecatelja na priredbi 'Dani sporta i mladih'

Tko može 'Brže, više, jače', u iduća će tri dana pokazati natjecatelji na Danima sporta i mladih u Antunovcu. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih, a provodi ga Općina Antunovac u suradnji s Udrugom mladih Alfa.

Sportovima za najmlađe, osnovnoškolce od prvog do petog razreda, na igralištu Nogometnog kluba Vitez u Antunovcu u četvrtak je počela trodnevna priredba 'Dani sporta i mladih'.

Na sportskim terenima u etabliranim sportovima, ali i u preskakanju užeta ili hulahopu, okušat će se tristotinjak vrtićke i osnovnoškolske djece, a vodit će ih volonteri Udruge mladih Alfa, koja uz općinu Antunovac organizira ovu manifestaciju. 'Dani sporta i mladih' dio su projekta 'Brže, više, jače' koji je općina prijavila na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih.

Prema riječima Nataše Tramiščak, direktorice Razvojne agencije općine Antunovac Roda, vrijednost projekta kojemu je osnovni cilj potaknuti djecu i mlade na kreiranje kvalitetnijeg života u lokalnoj zajednici, iznosi 75 tisuća kuna, od kojih je ministarstvo osiguralo 47,5 tisuća.