Zajednička promocija kulture i tradicije općina Matulji i Ilirska Bistrica

'Prekogranične tajne ili Čezmejne skrivalnosti' manifestacija je općina Matulji i Ilirske Bistrice koje će tijekom ljeta na svojim područjima promovirati kulturnu, nematerijalnu i materijalnu baštinu te eno i gastro ponudu. Za posjetitelje su organizirani besplatni posjeti muzejima i zavičajnim zbirkama.

Potaknute sve većim brojem gostiju, turističke zajednice dvaju općina odlučile su povezati i kulturne sadržaje svojih područja i tako obogatiti turističku ponudu. Manifestacijom 'Prekogranične tajne' posjetitelje će uz stručno vodstvo upoznati s načinom života i običajima stanovništva hrvatsko-slovenskog pograničnog područja.

Općina Matulji omogućila je besplatan ulazak u Zvončarski muzej pokladne baštine Primorsko-goranske županije s ukupno devet zvončarskih skupina. Svoja vrata otvorit će i Memorijalni centar 'Lipa pamti'. Isto tako, veliko zanimanje zasigurno će izazvati rodoslovni centar Kastavštine i Liburnije sa zavičajnom zbirkom 'Kako su živjeli naši stari', čiji izlošci govore više od riječi.