Tvrđava Barone nudi virtualni pogled u Šibenik 17. stoljeća

Nakon Svetog Mihovila, još jedna obnovljena šibenska kopnena tvrđava privlači sve više turista. Početkom godine otvorena tvrđava Barone uređena je europskim novcem, a gostima, među ostalim, nudi i virtualni pogled u Šibenik 17. stoljeća. Novouređena tvrđava postala je i nova kulturna pozornica.

Tople ljetne večeri idealne su za kino na otvorenom. Pa će se na Baroneu gledati filmovi etabliranih redatelja svjetske kinematografije. Do ovoga je došlo pozivom na suradnju od strane Tvrđava koje su mi predložile da stvorim nekakav filmski program pa eto, ja sam ga koncipirao kao filmski festival u malom, kaže djelatnik Gradske knjižnice Šibenik Nikica Šupe.

No, tu novostima nije kraj. Osim pogleda na filmsko platno, nudi se još jedna jedinstvena atrakcija - virtualni pogled u Šibenik 17. stoljeća. To je visoka tehnologija proširene stvarnosti kojom možete putem AR naočala i drugih smart-uređaja doživjeti bitke Kandijskog rata u 17. stoljeću, vidjeti kako se Šibenik obranio, kako su Šibenčani živjeli i doživjeti stvarno jednu posebnost, kaže Martina Junaković iz Odjela fortifikacijskih objekata Grada Šibenika.

Osim pogleda i povijesnih zanimljivosti, svim posjetiteljima nudi se i dio tradicije. Jer mjesto u suvenirnici mogu dobiti samo tradicijski proizvodi s ovog područja - od suvenira do gastronomskih delicija.