Powerlifting, sport koji uključuje tri discipline i ne poznaje granice

Upoznajte powerlifting, sport snage koji uključuje tri discipline: čučanj, mrtvo dizanje i potisak s klupe. Uz to je, naravno, cilj podići što veću kilažu.

Zamislite čovjeka koji je sposoban podići tri puta veću kilažu od svoje. To su pravi prvaci, a jednog takvog nedavno je dobila i Hrvatska na međunarodnom natjecanju u powerliftingu održanom u Zadru krajem svibnja. Njegovo ime je Robert Krušić.

On je uspio podići 310 kg u čučnju i u mrtvom dizanju 147 te je postao prvak Europe u kategoriji do 100 kilograma. Tih 310 kilograma je samo 15 manje od njegovog osobnog rekorda i treće najjače dizanje iz čučnja u Hrvatskoj, kaže 30-godišnji Zagrepčanin Robert, koji se ovim sportom bavi već cijelo desetljeće.

Nije bilo jednostavno postati prvi na ovom vrlo zahtjevnom natjecanju, jer se prije dva mjeseca ozlijedio. No, uspjeh prati odvažne i uporne, a to je on dosad nebrojeno puta dokazao.

Robertova je velika želja da se što veći broj ljudi upozna s powerliftingom i zavoli ga. On ga osobno obožava i siguran je da će ta strast trajati još dugo, jer dobnih granica u ovom sportu nema.