Ivanjski krijesovi, turistička manifestacija s najduljom tradicijom u Karlovcu

Tradicionalnim Ivanjskim krijesom s obje obale rijeke Kupe Karlovčani u četvrtak obilježavaju početak ljeta i blagdan svetog Ivana Krstitelja, 24. lipnja, uz bogat program koji će popodne početi sportskim natjecanjem gradskih četvrti Gaza i Banija, a završiti večeras paljenjem vatri, rock koncertima i drugim zabavnim programima.

Ivanski krijesovi, turistička manifestacija s najduljom tradicijom u Karlovcu, započet će popodne na stadionu nogometnog kluba Radnik na Gazi gdje će Plesni klub CasaBlanka izvesti svoj program uoči ženske nogometne utakmice, s početkom u 16 sati. Za 18 sati je najavljena nogometna utakmica između Gaze i Banije.

Program na Banijanskom mostu počinje u 20 sati, a na obje obale Kupe bit će prigodni glazbeni programi do 22 sata, kada će se na obje obale upaliti Ivanjski krijesovi koji će gorjeti do sutra. U međuvremenu će se program uz vatromet preseliti u Šanac na koncert Songkillersa.

Najefektniji događaj je paljenje dvaju velikih krijesova na suprotnim obalama rijeke Kupe, jer karlovačkim krijesovima osobit i neponovljiv doživljaj daje jedinstven spoj vatre i vode.