Glazbenu sezonu u Zadru otvorit će Prodigy

Iako je glazbeni program malo oskudniji od prošlogodišnjega, Zadrani i njihovi gosti ovo će ljeto ipak imati što čuti, ali i vidjeti. Glazbenu sezonu otvorit će koncert elektro punk benda the Prodigy.

Jedan od najvećih bendova u povijesti suvremene glazbe, divovi koji su krojili žanr plesne elektronske muzike i pomicali granice spektakularnosti live nastupa, britanski electro-punk trio The Prodigy nastupit će na Jazine Open Airu u Zadru u petak, 1. srpnja.

The Prodigy donose u Zadar najveću ikad postavljenu produkciju u tom gradu, a kompletna oprema dolazi iz nekoliko europskih zemalja. Grupa dolazi u Zadar na koncert koji bi, sudeći prema izjavama dobivenim od benda, mogao biti dio njihove posljednje turneje.

Prošlo je tri godine otkad su Liam Howlett, Keith Flint i Maxim posljednji put nastupili u Dalmaciji. Više od 15.000 fanova svjedočilo je vrućoj i naelektriziranoj večeri u Šibeniku u kojoj je kultni trojac isporučio show kakav se nije ponovio sljedeća tri ljeta. Sve do ovog.

Veliki otvoreni prostor pored zadarskog hrama košarke, dvorane Jazine 1. srpnja će postati arena za sve Ratnike, kako oslovljavaju vojsku svojih fanova, jer, prema riječima Keith Flinta 'Izlazak na stage je kao odlazak u bitku'.

The Prodigy donose u Zadar najveću ikad postavljenu produkciju u tom gradu, a kompletna oprema dolazi iz nekoliko europskih zemalja. U odnosu na posljednji nastup tehnički i produkcijski zahtjevi drastično su se pojačali, a sve u cilju obogaćivanja showa najljućeg live benda današnjice. Zadar, njegovi stanovnici, svi “domaći i furešti”, tu će večer postati bogatiji za spektakl kakav doslovce još nije viđen kod nas.

Za one malo umjerenijega glazbenog ukusa društvo iz zadarskog kazališta pripremilo je zanimljiva glazbena osvježenja. Koja, pogledajte u videoprilogu: