Festival vatrometa: Spektakl glazbe i koreografije nad opatijskim nebom

Uzbudljivu eksplozivnu i emotivnu rapsodiju, mješavinu glazbe i spektakularnih koreografija na nebu iznad Slatine skladat će novo izdanje Festivala vatrometa, koje će se održati u Opatiji danas, na praznik Dana državnosti.

Tradicionalno, posljednja subota u lipnju u Opatiji pripada ovom pirotehničkom spektaklu, a ove godine točno u 19 sati otvorit će ga nastup grupe Love Runners. Osim na nebu, vatreno će biti i na samome kupalištu Slatina, gdje će svoje zadivljujuće vještine predstaviti ulični zabavljači i žongleri te akrobati s vatrom koji će prirediti Fire Show. Grupa Dellboys od 21 sat ubrzat će ritam večeri rock'n'roll glazbom i tako uvesti gledatelje u prvi vatrometni plotun, odnosno Baby vatromet posebno osmišljen za najmlađe oko 22:15 i to uz glazbenu podlogu iz popularnog animiranog filma Malci.

Glavna točka večeri, piromuzički vatromet započet će oko 23:30 i donijeti brojnim gledateljima okupljenima na Slatini i obalnom šetalištu središnji spektakl večeri u kojem će raskošne koreografije biti povezane s glazbom slavnih filmskih hitova. Nastavak zabave na glavnom opatijskom kupalištu, i nakon posljednje eksplozije na nebu osigurat će Brudafunk Band. Festival vatrometa spada među naše najposjećenije manifestacije, a taj jedinstveni koncept u kojem su spojeni glazba i vatromet u proteklih šest godina se etablirao kao jedan od centralnih opatijskih ljetnih događanja, koje donosi posebnu živost i uzbuđenje Slatini i Opatiji, rekla je direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić, pozvavši građane i posjetitelje Opatije da dožive spektakl koji svake godine donosi nova uzbuđenja i iznenađenja.