U Parizu predstavljen poseban Michelinov vodič o Zagrebu

Turistička zajednica grada Zagreba predstavila je u suradnji s hrvatskim Veleposlanstvom u Parizu i Hrvatskom turističkom zajednicom posebno izdanje Michelinovog vikend vodiča Le Guide Vert u kojem se na 145 stranica predstavlja turistička ponuda Zagreba i njegove okolice.

To je prvo takvo izdanje posvećeno hrvatskom glavnom gradu, a uz najzanimljivije zagrebačke vedute i atrakcije, predstavljeni su Varaždin, Samobor i Hrvatsko zagorje. Prva naklada zagrebačkog vikend vodiča otisnut će se u 5.000 primjeraka, a vodič će se moći nabaviti u svim većim knjižarama diljem Francuske.

Zagreb je, kako se navodi u priopćenju, prvi i za sada jedini grad iz Hrvatske kojem je posvećeno zeleno izdanje Michelinovog vodiča. Time se našao u društvu Amsterdama, Atene, Barcelone, Berlina, Budimpešte, Firence, Istanbula, Lisabona, Londona, Madrida, Milana, New Yorka itd.

Prezentaciji održanoj u hrvatskom Veleposlanstvu, prisustvovalo je više od 70 predstavnika francuskih turističkih agenta i novinara, a upriličena je i nagradna igra u kojoj je glavna nagrada bila vikend u Zagrebu. Prema podacima TZGZ-a, prošle godine u Zagrebu je boravilo 5 posto više Francuza (26.773 dolazaka) nego prethodne godine, koji su ostvarili 9 posto više noćenja (49.270) te su pri vrhu po ostvarenim rezultatima među stranim turistima.