Fešta od tune u Jadranovu

Tradicionalnom Feštom od tune, za turiste i izletnike, mjesto Jadranovo na crikveničkoj rivijeri pozdravilo je početak glavne sezone. U tuni pripremljenoj na razne načine uživali su i domaći i stranci.

Upravo Jadranovo bilo je nadaleko poznato po tunolovu, ovdje se tuna naveliko izlovljavala, i živjelo se od nje. I danas se rado jede, gušta se na salatu, u pašteti i obavezno na gradele.

Mnogi ipak preferiraju brudet kako su ga njihovi stari nekada kuhali na klasičan način - kapula, malo maslinovog ulja, konšerva, crnog i bijelog vina i dobra naša tuna s kvarnera.

Ova ukusna plava riba vrijedan je izvor bjelančevina, vitamina, minerala i omega 3 kiselina. Odlična gastro dobrodošlica sve većem broju turista. Tematske riblje fešte poput crikveničkog Tunafesta odličan su primjer je kako turistički istaknuti posebnosti svoga područja.